26 Kasım 2010 Cuma

ELEKTRİK FATURAMIZI NASIL DÜŞÜREBİLİRİZ

Eğer sizde yüksek elektrik faturalarından şikayet etmeye başladıyanız, elektrikten tassaruf yapmanın zamanı gelmiş demektir.Aslında bazı basit önlemleri alarak elektrik faturamızı ciddi oranda düşürebiliriz.

Bu yazımda, bazı basit adımları uygulayarak, elektrik faturamızı nasıl düşürebileceğimizin ipuçlarını vereceğim, aslında hepimizin bildiği bu önlemleri, daha dikkatli bir biçimde uygulamamız gerekiyor.

FAZLAYSA KAPAT: Bu uygulamaya oturma odamızdan başlayabiliriz, eğer başka bir odaya çağırıldaysanız, veya yemek yemek için yemek odasında toplandıysanız, oturma odanızda herhangi bir elektrikli aletin çalışması gerekmiyordur, odayı terkederken bütün elektrikli cihazların düğmesini kapalı duruma getirin, beş dakika sonra geri dönecek olsanız bile mutlaka kapatın, evet bu kadarcık önlem bile ciddi elektrik tasarrufuna sebep olur, unutmayın..! Okyanuslar su damlaları ile oluşmuştur. 

Diğer önemli bir konu da, odayı terkederken tüm elektronik cihazları açma kapama düğmesinden kapatılmasıdır, uzaktan kumadadan kapatılan cihazlar aslında kapanmazlar, stand by konumuna geçerler, çok az da olsa elektrik tüketmeye devam ederler, buna rağmen buradan yapacağınız tasarruf bir yıl içinde çok ciddi boyutlarda olacaktır. 

AKILLI ARAÇ GEREÇ KULLANIN: Son yılların, popüler bir ürünü olan düşük enerji tüketimli ampulleri klasik akkor ampullerle değiştirin, bu ampuller hem çok az enerji tüketirler, hem de çok uzun ömürlüdürler. Bu ampuller elektrik faturanızı düşürmek için iyi bir alternatiftir.

Bir tane enerji tasarruf cihazı satın alın, bu cihazlar ile elektik harcamanızı gözlemleyerek, elektrik kaçaklarını önler.

ELEKTRİKLİ EV ALETLERİNİN KULLANIMI: Bir çoğumuzun şikayet ettiği yüksek elektrik faturalarının sebebini, evdeki elektrikli aletlerin çokluğu ile ilişkendiririz. Halbuki yüksek elektrik faturasının sebebi evdeki elektrikli aletlerin çokluğu değil, bu aletlerin bilinçsiz kullanılmasıdır. enerjimizin boşa gitmemesi için aşağıdaki basit önlemleri alarak ciddi bir elektrik tasarrufu yapılabildiğini kendinizde gözlemliyebilirsiniz.

  • Çamaşır ve bulaşık makinelerini tam doldurduktan sonra çalıştırın.
  • Elektrikli şofbeniniz varsa, minimum ihtiyacınız kadar açık tutun.
  • Klima cihazlarınızın termostatlarını ısıtma ve soğutmada daima minimum veya maksimum ayarlarda tutun (yazın 24-26 C / kışın 20-23 C )
  • Bilgisayar başından kısa bir süreliğine kalkacak dahi olsanız, monitör düğmesini kapalı konuma getirin. 


Evet Dünyanın geleceği için enerji tassarufu evden başlar.

Unutmayın, elektrik faturasını düşürmek, Enerji tasarrufu yapmak demektir, buda gelecek nesillere daha yaşanır bir dünya bırakmaya yardımcı olur.

 Kendi güneş enerji panelinizi yapmak ilginizi çekiyorsa buraya tıklayarak daha fazla bilgi alabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder