26 Kasım 2010 Cuma

ELEKTRİK FATURAMIZI NASIL DÜŞÜREBİLİRİZ

Eğer sizde yüksek elektrik faturalarından şikayet etmeye başladıyanız, elektrikten tassaruf yapmanın zamanı gelmiş demektir.Aslında bazı basit önlemleri alarak elektrik faturamızı ciddi oranda düşürebiliriz.

Bu yazımda, bazı basit adımları uygulayarak, elektrik faturamızı nasıl düşürebileceğimizin ipuçlarını vereceğim, aslında hepimizin bildiği bu önlemleri, daha dikkatli bir biçimde uygulamamız gerekiyor.

FAZLAYSA KAPAT: Bu uygulamaya oturma odamızdan başlayabiliriz, eğer başka bir odaya çağırıldaysanız, veya yemek yemek için yemek odasında toplandıysanız, oturma odanızda herhangi bir elektrikli aletin çalışması gerekmiyordur, odayı terkederken bütün elektrikli cihazların düğmesini kapalı duruma getirin, beş dakika sonra geri dönecek olsanız bile mutlaka kapatın, evet bu kadarcık önlem bile ciddi elektrik tasarrufuna sebep olur, unutmayın..! Okyanuslar su damlaları ile oluşmuştur. 

Diğer önemli bir konu da, odayı terkederken tüm elektronik cihazları açma kapama düğmesinden kapatılmasıdır, uzaktan kumadadan kapatılan cihazlar aslında kapanmazlar, stand by konumuna geçerler, çok az da olsa elektrik tüketmeye devam ederler, buna rağmen buradan yapacağınız tasarruf bir yıl içinde çok ciddi boyutlarda olacaktır. 

AKILLI ARAÇ GEREÇ KULLANIN: Son yılların, popüler bir ürünü olan düşük enerji tüketimli ampulleri klasik akkor ampullerle değiştirin, bu ampuller hem çok az enerji tüketirler, hem de çok uzun ömürlüdürler. Bu ampuller elektrik faturanızı düşürmek için iyi bir alternatiftir.

Bir tane enerji tasarruf cihazı satın alın, bu cihazlar ile elektik harcamanızı gözlemleyerek, elektrik kaçaklarını önler.

ELEKTRİKLİ EV ALETLERİNİN KULLANIMI: Bir çoğumuzun şikayet ettiği yüksek elektrik faturalarının sebebini, evdeki elektrikli aletlerin çokluğu ile ilişkendiririz. Halbuki yüksek elektrik faturasının sebebi evdeki elektrikli aletlerin çokluğu değil, bu aletlerin bilinçsiz kullanılmasıdır. enerjimizin boşa gitmemesi için aşağıdaki basit önlemleri alarak ciddi bir elektrik tasarrufu yapılabildiğini kendinizde gözlemliyebilirsiniz.

  • Çamaşır ve bulaşık makinelerini tam doldurduktan sonra çalıştırın.
  • Elektrikli şofbeniniz varsa, minimum ihtiyacınız kadar açık tutun.
  • Klima cihazlarınızın termostatlarını ısıtma ve soğutmada daima minimum veya maksimum ayarlarda tutun (yazın 24-26 C / kışın 20-23 C )
  • Bilgisayar başından kısa bir süreliğine kalkacak dahi olsanız, monitör düğmesini kapalı konuma getirin. 


Evet Dünyanın geleceği için enerji tassarufu evden başlar.

Unutmayın, elektrik faturasını düşürmek, Enerji tasarrufu yapmak demektir, buda gelecek nesillere daha yaşanır bir dünya bırakmaya yardımcı olur.

 Kendi güneş enerji panelinizi yapmak ilginizi çekiyorsa buraya tıklayarak daha fazla bilgi alabilirsiniz.

22 Kasım 2010 Pazartesi

ELEKTRİK ENERJİSİ NASIL ELDE EDİLİR

Elektrik enerjisi insanlığın en büyük keşiflerinden biriydi. Yeni medeniyetler oluşmasına yardımcı olmuştur. Üretilen elektriğin büyük bir kısmı fosil yakıtlar, nükleer füzyon, su ve rüzgar gibi kaynaklardan elde edilmektedir. Bu yazımda elektrik üretiminin farklı yöntemlerini anlatacağım.
Elektrik üretimi muazzam boyutlardaki tribünlerin hareketinden elde edilmektedir, tribünler hareket etmeden elektrik elde etmek mümkün değil, bu tribünleri hareket ettirmenin çeşitli yolları vardır.

Fosil yakıtlar
FOSİL YAKITLAR İLE:
Bu yöntemde elektriği üreten tribünlerin kanatları, buhar basıncı ile hareket ettirilir. Bu buhar çok büyük miktarlarda sular ısıtılarak elde edilir, bu buharı elde etmek için ise, kömür, petrol, doğalgaz gibi fosil yakıtlar kullanılır, bu yakıtlarda atmosfere çok büyük miktarda karbondioksit salarak hava kirliliğine neden olur. Uzun vadede elektrik üretmek için alternatif metotların bulunması önemlidir.

SU İLE (HİDROELEKTRİK):
Hidro elektrik
Barajlar, elektrik üretmek için inşa edilirler, oldukça popüler bir elektrik üretme şeklidir, barajlar iki amaca hizmet ederler, su taşkınları önlemek için suyun akışını kontrol etmek ve elektrik üretmek için. Nehir suları elektrik tribünlerine hareket vererek elektriğin üretilmesini sağlarlar, bu şekilde üretilen elektrik hava kirlenmesini kontrol altında tutabilir, fakat barajın, olumsuz sularda yapılması ekosistem dengesini bozar.
Dünya elektriğinin 90% ı hidroelektrik barajlar vasıtası ile elde edilmektedir.

RÜZGAR
Rüzgar enerjisi, rüzgarın kuvvetini elektrik enerjisine çeviren, rüzgar değirmeni veya rüzgar tribünü ile sağlanır, büyük miktarlarda eletrik enerjisi elde etmek için çok fazla sayıda rüzgar tribünü kullanmak gerekir.
Rüzgar enerjisindeki son gelişmeler, portatif bir cep telefonu şarj cihazı yapmak mümkün kılmaktadır.

NÜKLEER FÜZYON (NÜKLEER ENERJİ)
Evet, nükleer enerji sadece atom bombası üretmeye yaramaz, nükleer enerji ile elektrik de elde edilir. nükleer füzyon, uranyumun çekirdekleri bölünerek çok miktarda nötron açığa çıkartır, nötronlar zaten bölünmüş olan uranyum çekirdeklerini bombalayarak, çekirdekleri tekrar bölerler, bu zincirleme reaksiyon sonucu ortaya çıkan yüksek ısı ile büyük miktarlarda buhar basıncı elde edilerek, elektriği üretecek olan tribünlere hareket verir.
Çok iyi kontrol edilmesi gereken, son derece tehlikeli bir sistemdir, olası bir kaza neticesinde, çevre ve insanlık felaketine yol açabilir, geçmiş yıllarda Çernobil faciasının etkileri halen daha sürmektedir.

BİO-ATIK
Teknolojik gelişmeler sayesinde, biyo-atıklardan da elektrik enerjisi üretmek mümkün olmaktadır, kırsal kesimde ve Hindistan gibi kalabalık ülkelerde kullanılmaktadır, bu yeni teknoloji, aslında Hindistan’da insan atıklarını kullanarak elektrik üreten Bihar eyaletinden çıkmıştır.
Çevreye duyarlı, sonsuz bir enerji kaynağı olan güneşten, elektriğinizi üretmek için, gerekli rehberi buradan alabilirsiniz. Kendi güneş panelinizi yapın elektriğinizi bedavaya elde edin.

Güneş ve rüzgar enerjisini kullanarak elektriğinizi evde kendiniz üretin, elektrik faturalarınıza elveda deyin, nasıl yapacağınızı adım adım anlatan rehberi buradan alabilirsiniz.

21 Kasım 2010 Pazar

RÜZGAR ENERJİSİ İÇİN RÜZGAR GÜLÜ YAPILMASI

Dünyada şu anda, enerji krizine karşı başedebilmek için çeşitli yöntemler aranmaktadır, biz de kişisel olarak kendi güç çözümlerimizi üretebiliriz, bunların başında Güneş enerjisi ve rüzgar enerjisi gelmektedir, yurdumuz, bu her iki enerjiyi de kullanmak için oldukça iyi bir konumdadır. Biz de birey olarak üzerimize düşeni yaparak, bir yerlerden başlamak durumundayız.


Rüzgar gülü uygulaması aslında oldukça ucuz sayılır, hele birde enerji üretme maliyetinin sıfır olduğu düşünülürse, rüzgar enerjisine yapılan yatırım kısa zamanda geri dönüşü olacaktır, ancak insanlar rüzgar enerjisi için saatte 11 mili aşan bir rüzgar gerektiğini düşünmekteler, gerçekten de 11 mil enerji üretmek için ideal bir rüzgar hızıdır, fakat kişisel kullanım için saatte 11 milin biraz altında da yeterli bir hız sayılır.


İnsanları düşündüren bir rüzgar değirmeninin konumu olduğu kadar, ilk yatırım maliyetidir, ancak ev yapımı bir rüzgar gülünün maliyetini düşürmek mümkün olmakla birlikte bazı noktalara çok dikkat etmek gerekir.
  • Ev yapımı rüzgar gülünden en iyi verimi almak için mutlaka iyi bir planlama yapmak gerekir.
  • Ev yapımı rüzgar gülü için sağlam ve kaliteli parçaları araştırın, güçlü rüzgarlara dayanıklı olmalı, bu rüzgarların etkisi ile emekleriniz ve paranız boşa gitmesin.
  • Bütçenizin ve evinizin güç ihtiyacınız için, kullanacağınız ekipmanların fiyatlarını ve kalitesini mutlaka araştırın.
Eğer bir rüzgar gülü yapımı için rehber plan arıyorsanız aşağıdaki özellikleri taşımasına dikkat edin
  • Görsel açıklama: Görsel açıklamalar yazılardan daha iyi bir anlatım sunarlar, eğer rüzgar gülü yapım açıklaması -yani yapım planı- yazının yanında görsel olarakta anlatılanı destekliyorsa, planı uygulamanız çok daha kolay olacaktır.
  • Anlaşılır anlatım: eğer rüzgar gülü yapım rehberiniz diğerlerine göre daha fazla teknik jargon kullanıyorsa, daha iyi gibi görünür, ama siz, işinizi daha kolay yapmanızı sağlayacak, kolay anlaşılır bir anlatım tarzını tercih etmelisiniz, neticede herkes bu işin mühendisi değil.
  • Parçaların açıklaması: ev yapımı rüzgar enerjisi rehberi, görsel öğeleri ve açıklamaları ile kullanılacak parçaların her detayını açık bir şekilde anlatmalı, projenize uygun hangi tip parçalar kullanılması gerektiği, net olarak açıklanmalıdır.
  • Yerel bilgiler: Rüzgar gülü yapım rehberiniz, Avrupa ve Amerikanın en iyi ekipmanları hakkında bilgiler içermeli ve uygulamalardan örnekler barındırmalı.
En çok satan konusunda uzman rüzgar enerjisi rehberine buradan ulaşarak incleyebilirsiniz.

7 Kasım 2010 Pazar

GÜNEŞ ENERJİ PANELİ İLE ELEKTRİK ÜRETİMİ

Güneş enerjisi kiti

Kendi elektriğinizi üreterek, Elektrik faturalarınızı düşürmek ilginizi çekiyorsa, doğru yere geldiğinizi bilmenizi isterim.
Artan yaşam maliyeti ve küresel ısınma sebebi ile, kendi elektriğimizi üreterek paramızı sokağa atmayı durdurmanın tam zamanıdır. Elektrik faturalarını indirmek veya tamamen ortadan kaldırmak istiyorsanız Earth4Energy tek çözümdür.

Neden evinizde güneş veya rüzgar enerjisi kullanmak için binlerce Dolar ödeyesiniz?,  eğer evinizin durumu müsait ise 200 $ altında maliyetle kendi güneş enerjinizi veya rüzgar tribününüzü yapabilirsiniz.
Güneş paneli
Kulağa imkânsız geliyor, fakat bu çok doğru, rüzgâr veya güneş enerjisini kullanarak kendi elektriğinizi üretmek hakkında, bilmeniz gereken her şeyi öğreten kılavuzlar bulunmaktadır. Tam olarak her şeyin gösterildiği, tüm ayrıntıların adım adım anlatıldığı kurulum kılavuzlarını ve mevcut video yönergelerini de izleyerek, yenilenebilir enerji evi oluşturmak mümkün olmaktadır.
Güneş ve rüzgar güç sistemlerinin maliyetleri çok yüksektir, ama bu rehber program çok düşük fiyatlarla aynı sonuçları almanız için hazırlanmış çok başarılı bir kılavuzdur.
Şundan eminim ki, alternatif olarak güneş enerji kaynağını yapıp montaj ederek elektrik faturanıza yüzlerce dolar tasarruf sağlayacaktır. Enerjide çok para kazanmak için 150 mt. lik Rüzgâr Türbini inşa etmek zorundasınız, ama eviniz için çok daha küçük bir rüzgâr türbinini Earth4Energy kiti ile mevcut yönergeleri izleyerek yapabilirsiniz.
Elektrik faturanızda tasarrufa gitmek için, kendi güneş enerji sisteminizi kurarak evinizin elektrik güç ihtiyacını karşılamak isteyenler için Earth4Energy seti bu ihtiyacınıza en iyi çözümdür. Piyasadaki hiçbir eğitim kiti Earth4energy seti gibi değildir, son derece profesyonelce hazırlanmış, kılavuzlar ve videolar içerir.
Earth4Energy setini çevrimiçi olarak satın alabilirsiniz. Bir çok kişi için artık alternatif güneş ve Rüzgâr enerjisi erişebilir bir uygulama olmuştur.


Rüzgar enerjisi
Earth4Energy kiti, popüler alternatif enerji kaynaklarından, güneş ve rüzgâr enerjini kullanarak evinizin enerji maliyetleri %50-80 oranında tasarruf etmenizi sağlamaktadır. Bu kit aynı zamanda ücretsiz batarya yapmanızın bilgilerini de paylaşmaktadır, bu bataryalar taşınabilir enerji kaynağı olarak kullanılabilir. İstediğiniz yerde istediğin bir işte kullanabilirsiniz.
Evinizde alternatif enerji uygulamak istiyorsanız Eartth4Energy kiti basit olarak kullanıcı dostu bir sistemdir. Eğer evinizdeki yüksek elektrik faturalarından tasarruf etmeyi planlıyorsanız bu kiti satın alarak hemen çalışmaya başlayabilirsiniz.
Güneş veya rüzgar enerjisi kullanarak evinizin enerjisini kendiniz üretmek istiyorsanız, komple bir kılavuz olan bu kiti buradan satın alabilirsiniz.

1 Kasım 2010 Pazartesi

GÜNEŞ ENERJİSİ PANELİ

Merhaba bugünkü yazımda size, yapmaktan keyif alacağınız, yaptıktan sonra da para tassarufu  sağlayacak, hatta, belkide size yeni bir iş kolu açarak, para kazanmanızı sağlayacak, alternatif enerji kaynaklarından, güneş enerjisi panellerinin yapımı ile ilgili önerimi bulacaksınız.






Güneş enerji sistemlerinden yararlanmanın, ve alternatif enerji kaynaklarına yönelmenin dünyamızın ve çevremizin korunmasına ve para tassaruf etmemize yardımcı olacak, güneş enerjisinden elektrik üretmenin veya rüzgar enerjisi ile de elektrik üretmenin yollarını öğreneceksiniz. 






Solar panellerini  kendiniz yaparak eviniz için bedava elektrik üretebilirsiniz, evet yanlış okumadınız güneş enerjisi ile elektrik üretmek sandığınız kadar zor bir iş değil, güneş panelini kendiniz evinizde birkaç basit alet ile yapabilirsiniz, gözünüzde büyütmeyin, bu panelleri üreterek kendi elektriğinizi üretip kullanabilirsiniz, böylece yüzlerce hatta binlerce dolar tasarruf edebilirsiniz.


Earth 4 energy adlı bir şirketin satışa sunduğu güneş enerjisi paneli yapımı adlı öğretici ders ve videolar ile, kendi güneş enerjisi panelinizi bir profesyonel imalat gibi yapmanıza yardımcı oluyor, günümüzün en büyük sorunu olan kısıtlı kaynak kullanımına bir son vermek, sonsuz bir enerji olan güneşten faydalanmak en akıllıca bir çözümdür, güneş enerjisi panellerini üreterek evinizdeki bazı aletlerin enerjisi için gunes enerjisinden elde ettiğiniz elektriği kullanabilirsiniz, Güneş enerjisi panelini yaparak bütün evinizin enerjisini bedava elde etmeniz mümkündür, başka hiçbir yerde bulamıyacağınız bu eşsiz kaynak size gereken her bilgiyi eksiksiz ve tam olarak verecektir.

Buraya tıklayarak ulaşacağınız sitede, gerekli bütün açıklamaları bulabilirsiniz, site ve dersler  tabi ki İngilizce, İngilizce bilmiyor olabilirsiniz, fakat bu durum gözünüzü korkutmasın, çünkü video ve dokümanlarda adım adım resim, grafik ve şemalarla nasıl yapacağınızı anlatıyor. son derece profesyonel olarak hazırlanmış kitap ve profesyonel video çekimleri ile Anlaşılmayacak hiçbir şey  yok, güneş enerji panelinizi kendiniz yaparak evinize gelen dostlarınıza gururla gösterebilirsiniz.
Earth 4 energy bu konuda 1 numaradır, diğerleri ancak taklit etmektedirler, kitaplarda verdiği bilgi ve örnekler, gerçek ve tam bilgilerdir.
Bu ürün 6 bölümden oluşmaktadır.

Güneş enerjisine giriş
Bu bölümde güneş enerjisinin temellerini öğreniyoruz, ayrıca tam bir güneş enerjisinin montajı için gerekli bileşenleri hakkında bilgi alıyoruz.

Güneş  paneli yapımı
Bu bölümde kendi güneş panelimizin yapımına başlayabiliriz, adım adım talimatlarla tam anlamıyla işleyen bir güneş enerji panelini yapacağınızdan emin olun, tam detaylı planlar, resim ve şemalarla, aklınızdaki tüm sorulara cevap bulacaksınız ve 100 doların altında bir maliyetle güneş enerji panelinizi yapacağınızdan emin olun.

Güneş yardım paketi
Bu paket imalatınız aşamasında size yardımcı olacak 4 ekstra kaynak oluşturur
  • Güneş hesaplama, ihtiyacınız için ne kadar panel gerektiği, pil boyutu gibi hesaplarınızı nasıl yapacağınızı öğreneceksiniz
  • Panellerin bir profesyonel montajcı gibi nasıl kurmanız gerektiğini resim, şema ve videolar ile adım adım anlatılmaktadır.
  • Güneş enerjisi için vergi iadesi almaya yarayan formlar hazır bir şekilde veriliyor (bu tabiki şimdilik ülkemiz için geçerli değil ama yakın bir zamanda kanun çıkacak ve bize de lazım olacak)
  • Elektrik kablolama bağlantı şemaları, güvenli bir bağlantı oluşturmak için gerekli her şey bu bölümde
Earth4energy video serisi
Şimdilik hediye olarak verilen bu videolarda güneş enerji panellerinin nasıl yapılacağını detaylı olarak anlatan video serisidir, resim ve şemaların yetersiz kaldığı durumlarda bu video kayıtları çok yardımcı olacaktır.




 Bir rüzgar tribünü yapın
Evet yanlış okumadınız, gece ve çok bulutlu havalarda rüzgâr gücünden de yararlanmak isteyeceksiniz, inanın rüzgâr tribünü yapmak sandığınız kadar zor bir şey değil, şimdilik ücretsiz olarak dağıtılan bu eğitim serisinde mağazada satılanın kat kat altında bir rüzgar tribünü üretebileceksiniz, hem de 150 doların altında bir maliyetle. Bu profesyonel rehber de bugün için satın alacağınız kite dâhildir.




İnfo video serisi
Başka hiçbir yerde bulamayacağınız bu seri ile güneş enerjisi hakkında geniş bir bilgiye sahip olacaksınız, normalde 99 dolar olan bu eğitim videoları da şimdilik ücretsiz olarak bu kite dâhildir.


Bütün bu komple sete 50 Doların altında bir fiyatla satın almak için hemen buraya tıklayın, ürünü beğenmezseniz 60 gün içinde paranızı sorgusuz sualsiz, aynen her kuruşuna  kadar iade garantisi var, bu eğitim setini alarak ister evinize ister yazlığınıza isterseniz komşularınıza kolayca güneş enerji paneli üretebilirsiniz, kendinize yeni bir iş kolumu arıyorsunuz, buyurun işte önü açık geleceğin işini öğrenmek hiç bu kadar ucuz olmamıştır, yapmazsanız bile yarın bir başkasına güneş enerji paneli yaptırdığınızda ustanın karşında bilgili ve bilinçli bir tüketici olmanın avantajını yaşayabilirsiniz.


Güneş enerji panellerini kendiniz için yapabileceğiniz gibi, çocuklarınız, okul için proje çalışması da yaparak sınıfta oldukça iyi bir kariyer yapabilir, burada tavsiyem eğer okul için yapacaksanız sadece çocuklar için tehlikeli olabilecek çalışmayı kendiniz yapın (matkapla delmek, testere ile kesmek gibi) diğer işleri bırakın çocuğunuz yapsın, videoları ve dokümanları birlikte izleyip anlamadığı yerleri izah edin sonra bırakın kendisi yapsın inanın çok keyif alacaktır.


Komple bir Güneş enerji panelini 200 doların altında bir maliyetle yapabilirsiniz, piyasada 500 dolara satılan bu panelleri kendiniz üretip satarak da oldukça iyi bir kazanç elde etmeniz mümkün, günde bir adet panel üretebilirsiniz, haftada 5 panel üretip satarsanız 300 x 5 = 1500 dolar eder, 1 haftada oldukça iyi bir kazanç bence, ya hocam nerede satacağım ben bu panelleri? dediğinizi duyar gibiyim, internet ne güne duruyor, hemen buradan çok uygun bir fiyatla host satın alın binlerce profesyonel web temasından beğendiğinizi seçin,  hem de ücretsiz , üstelik Türkçe karakterleri de destekliyor, 1 saatte web siteniz yayında bu kadar basit. Beni takip etmeye devam ederseniz sitenize nasıl trafik alacağınızın da ipuçlarını vereceğim. 


Eart for energy için : http://tinyurl.com/35al7cb 
uygun fiyata kaliteli host hizmeti ve bedava web temaları için: http://tinyurl.com/39k93qv 


Hicabi Aktar

Get cash from your website. Sign up as affiliate.