21 Kasım 2010 Pazar

RÜZGAR ENERJİSİ İÇİN RÜZGAR GÜLÜ YAPILMASI

Dünyada şu anda, enerji krizine karşı başedebilmek için çeşitli yöntemler aranmaktadır, biz de kişisel olarak kendi güç çözümlerimizi üretebiliriz, bunların başında Güneş enerjisi ve rüzgar enerjisi gelmektedir, yurdumuz, bu her iki enerjiyi de kullanmak için oldukça iyi bir konumdadır. Biz de birey olarak üzerimize düşeni yaparak, bir yerlerden başlamak durumundayız.


Rüzgar gülü uygulaması aslında oldukça ucuz sayılır, hele birde enerji üretme maliyetinin sıfır olduğu düşünülürse, rüzgar enerjisine yapılan yatırım kısa zamanda geri dönüşü olacaktır, ancak insanlar rüzgar enerjisi için saatte 11 mili aşan bir rüzgar gerektiğini düşünmekteler, gerçekten de 11 mil enerji üretmek için ideal bir rüzgar hızıdır, fakat kişisel kullanım için saatte 11 milin biraz altında da yeterli bir hız sayılır.


İnsanları düşündüren bir rüzgar değirmeninin konumu olduğu kadar, ilk yatırım maliyetidir, ancak ev yapımı bir rüzgar gülünün maliyetini düşürmek mümkün olmakla birlikte bazı noktalara çok dikkat etmek gerekir.
  • Ev yapımı rüzgar gülünden en iyi verimi almak için mutlaka iyi bir planlama yapmak gerekir.
  • Ev yapımı rüzgar gülü için sağlam ve kaliteli parçaları araştırın, güçlü rüzgarlara dayanıklı olmalı, bu rüzgarların etkisi ile emekleriniz ve paranız boşa gitmesin.
  • Bütçenizin ve evinizin güç ihtiyacınız için, kullanacağınız ekipmanların fiyatlarını ve kalitesini mutlaka araştırın.
Eğer bir rüzgar gülü yapımı için rehber plan arıyorsanız aşağıdaki özellikleri taşımasına dikkat edin
  • Görsel açıklama: Görsel açıklamalar yazılardan daha iyi bir anlatım sunarlar, eğer rüzgar gülü yapım açıklaması -yani yapım planı- yazının yanında görsel olarakta anlatılanı destekliyorsa, planı uygulamanız çok daha kolay olacaktır.
  • Anlaşılır anlatım: eğer rüzgar gülü yapım rehberiniz diğerlerine göre daha fazla teknik jargon kullanıyorsa, daha iyi gibi görünür, ama siz, işinizi daha kolay yapmanızı sağlayacak, kolay anlaşılır bir anlatım tarzını tercih etmelisiniz, neticede herkes bu işin mühendisi değil.
  • Parçaların açıklaması: ev yapımı rüzgar enerjisi rehberi, görsel öğeleri ve açıklamaları ile kullanılacak parçaların her detayını açık bir şekilde anlatmalı, projenize uygun hangi tip parçalar kullanılması gerektiği, net olarak açıklanmalıdır.
  • Yerel bilgiler: Rüzgar gülü yapım rehberiniz, Avrupa ve Amerikanın en iyi ekipmanları hakkında bilgiler içermeli ve uygulamalardan örnekler barındırmalı.
En çok satan konusunda uzman rüzgar enerjisi rehberine buradan ulaşarak incleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder